A gastronomía en Xapón
|
Ramen |
A gastronomía
de Xapón como cociña nacional evolucionou, a través dos séculos, a
causa de moitos cambios políticos e sociais, comezando pola Idade Antiga, na
que a maioría da cocina estaba influenciada pola cultura china. Finalmente, a
cociña cambiou coa chegada da Idade Media que marcou o comezo dun abandono da actitude proclive a os gustos e preferencias que se apartaban do común coa normativa do shogunato. Ao principio da Idade Moderna tiveron lugar grandes cambios que introduxeron en Xapón a cultura occidental.
|
Sushi |
A cociña tradicional xaponesa está dominada polo
arroz
branco. O arroz branco soe usarse como acompañamento para todas as comidas
para acompañar ao prato principal. Un almorzo xaponés tradicional, consiste nunha
sopa de miso, arroz, e
un vexetal que se haxa conservado en vinagre. A comida máis común se chama ichijū-sansai
("unha sopa, tres pratiños secundarios") con unha técnica de preparación
diferente para cada un. Os tres pratiños secundarios son normalmente pescado
cru, un pratiño á parrilla, e un pratiño cocido a fogo lento. Esta visión
única xaponesa da comida refléxase na organización das receitas tradicionais
xaponesas. Os capítulos están organizados según as técnicas culinarias: comidas
fritas, comidas ao vapor, comidas á parrilla, por exemplo, e non conforme a
ingredentes específicos como nas receitas occidentais. Tamén hai, usualmente,
capítulos dedicados ás sopas, o sushi, o arroz, os tallarines, e los doces.
No hay comentarios:
Publicar un comentario